Abajur

abajur

Materiale necesare:

ata de tricotat ,cat mai multe culori, sa fie cat mai colorat
aracet
foarfeca
un balon

Mod de lucru:
balon
Umflati balonul atat de mult cat vreti sa fie abajurul de mare, apoi legati cu ata ca orice balon pentru a ramane umflat. (de preferat un balon mai rezistent)
Ata introduceti-o in aracet. Fiecare culoare pe rand. Dupa ce a-ti introdus prima culoare in aracet scoti un capat si incepeti sa infasurati balonul asa cum doriti sa fie modelul abajurului.
Trebuie sa lasati un capat al abajurului neacoperit de ata. Puteti trasa un cerc pe balon cu un compas, dar aveti grija sa nu spargeti balonul (intr-un final balonul va fi spart dar nu in aceasta etapa)
balon_inconjurat_in_ate
Dupa ce ce terminati cu prima ata colorata faceti acelasi lucru si cu urmatoarele ate colorate, totul depinde de imaginatia voastra. Puteti lasa goluri intre ate se va vedea mai frumos.
Dupa ce a-ti terminat si i-ati dat forma si culorile pe care le doriti lasati-l la uscat timp de 24 de ore, apoi spargeti balonul si scoateti-l usor prin capatul lasat neacoperit de ata.
Puteti sa-l agatati oriunde in casa sau in jurul unui bec(in jurul unui bec are un efect cromatic deosebit daca este frumos colorat).

Abajurul din hartie creponata se face la fel cel din ata doar ca inlocuiti ata cu hartie creponata groasa de 2-3 centimetri. Hartia va fi lipita de balon, aveti grija sa se intrepatrunda mai multe randuri de hartie minim 3-4 altfel dulpa ce veti scoate balonul se va strica forma lui.
Daca gasiti balone micute puteti face acelasi lucru ca mai sus cu ele dar le veti folosi ca si globulete pentru bradul de carciun.
abajur

Last Modified:

Leave a Reply

 

Article views: 13386

Contribuie si tu!

Asteptam cu mare interes articole scrise de voi si idei pentru articole noi. Permitem linkuri catre site-ul vostru in cadrul articolelor puse la dispozitie de voi, atata timp cat acestea au un continut de calitate si sunt originale.

Nu ezitati sa ne contactezi!