Microscop cu o picatura de apa

microscop_cu_apa

Un microscop foarte original se poate realiza cu ajutorul unei bucati de carton, o oglinda (sau un bec) si o picatura de apa. Nu va trebuie lentile sau alte accesorii. Evidnet calitatea este pe masura ‘componentelor’ deci nu va asteptati sa faceti cercetare cu acest dispozitiv
mcschemIn bucata de carton se da o gaura mica, suficient cat sa stea o picatura de apa. Asta este partea delicata, daca gaura este prea mare, picatura va cadea, daca este prea mica nu se va vedea nimic. Incercati mai multe variante pana va iese. Cartonul se fixeaza la o inaltime foarte mica de un suport pe care se afla obiectul de studiat. Va descurcati voi, aici sunt multe solutii, ori lipit ori indoit din carton un fel de picior, ori facut tot sistemul dintr-o cutie de chibrituri sau una mai mare..etc.
Oglinda serveste pentru a redirectiona razele soarelui sau ale altei surse de lumina catre obiectul studiat. Evident se poate folosi si un bec care sa lumineze direct obiectul. Atentie totusi ca daca lumina nu cade din directia potrivita picatura de apa va arata ca un curcubeu si nu se va vedea nimik.
Se priveste prin picatura de apa care datorita formei va avea efect de lupa, ba chiar o lupa deosebit de puternica. Drept subiect de studiu va recomand partea interioara a unui gogosar, sau pielita dintre straturile unei cepe. Veti descoperi niste lucruri interesante.

mccolor

Last Modified:

Leave a Reply

 

Article views: 13386

Contribuie si tu!

Asteptam cu mare interes articole scrise de voi si idei pentru articole noi. Permitem linkuri catre site-ul vostru in cadrul articolelor puse la dispozitie de voi, atata timp cat acestea au un continut de calitate si sunt originale.

Nu ezitati sa ne contactezi!