Automodele teleghidate (ghid introductiv)

Modelism Comments: 0
masinuta cu telecomanda

autooffroadCe inseamna “on-road” ?
Multe cluburi de automodelisti au amenajat si construit piste de concurs pentru diferite clase de automodele, unde se desfãsoara curse palpitante la care iau parte micile vehicule de diferite categorii. Un model “on-road” este echipat cu amortizoare cu cursa mica, fiind recomandat a fi rulat numai pe piste cu suprafata neteda.

rotiCe inseamna “off-road” ?
Multi piloti de automodele radiocomandate sint pasionati sa isi piloteze modelul pe orice teren, sarind peste denivelarile inerente unui peisaj neamenajat. Aceste curse reclama folosirea unor modele speciale care pot aborda aproape orice tip de suprafata de rulare.

Sasiul
Caracteristicile oricarui automodel depind de calitatea proiectarii si amenajarii sasiului. De exemplu, cele mai multe dintre modelele moderne sint echipate cu suspensie independenta pe puntea fata si spate, cu amortizoare cu ulei, pentru a asigura un contact optim cu suprafata de rulare.

auto

mai multe detalii gasiti aici

Sisteme de propulsie
Motoarele automodelelor electrice sint alimentate cu baterii NiCd cu incarcare rapida. Cele ale modelelor echipate cu motoare cu piston sint alimentate cu combustibil pe baza de metanol.

Transmisia, tipuri de transmisie
Suspensia independenta este un ansamblu complex, necesitand componente sofisticate ale echipamentului de rulare. Modelele moderne sint echipate cu cutii de viteza cu multe trepte si diferentiale pentru repartizarea echilibrata a puterii catre roti. De asemenea, modelele pot fi cu transmisie spate (2WD) sau cu transmisie pe ambele punti (4WD).

Pilotarea automodelelor radiocomandate
Pentru aceste modele, este de cele mai multe ori suficient un echipament de radiocomanda cu 2 canale, echipament care faciliteaza comanda proportionala a directiei si acceleratiei. La automodelele.

Articol pus la dispozitie de
Sierra ModellSport
tel/fax 0040-231-533001
str.1Decembrie 1918 nr.21,
Botosani, ROMANIA
http://www.sierra.ro
email: modelism@sierra.ro

Last Modified:

Leave a Reply

 

Article views: 13386

Contribuie si tu!

Asteptam cu mare interes articole scrise de voi si idei pentru articole noi. Permitem linkuri catre site-ul vostru in cadrul articolelor puse la dispozitie de voi, atata timp cat acestea au un continut de calitate si sunt originale.

Nu ezitati sa ne contactezi!