Crearea Blugilor

Inventii Comments: 0
blugi

Blugii

Este cel mai faimos articol de imbracaminte si a fost inventat de catre Levi Strauss. Levi a emigrat din Germania in Statele Unite in 1874 si a petrecut cativa ani la New York invatand si facand comert cu postavuri. In acelasi timp, in California a izbucnit goana dupa aur si a aparut o nevoie foarte mare de produse care sa sustina aceasta activitate. El paraseste New York-ul si se muta in California impreuna cu sora si cumnatul sau. Isi deschide un magazin cu unelte pentru mineri, in care a adus si un balot de panza foarte rezistenta, intentionand sa o vanda celor care vroiau sa-si confectioneze coviltire sau corturi.
La scurt timp, un comerciant il viziteaza si se intereseaza de aceasta panza. Ii spune lui Levi ca ar trebui sa produca pantaloni din aceasta panza, pentru ca erau foarte utili celor care cautau aur in mine. Asa ca Levi Strauss a inceput sa produca pantaloni care au avut un succes nemaipomenit printre mineri. Singura obiectie a acestora era ca pantalonii respectivi erau foarte aspri. Strauss a inlocuit panza cu o alta mai moale, denumita panza de doc pe care a adus-o din Franta, dintr-o localitate numita de Nime.
brbNumele de jeans vine de la denumirea data de marinarii din Genova, pentru ca din aceasta panza se confectionau uniformele lor. Denumirea de blue (albastru) a fost data pentru ca panza din care se confectionau acesti pantaloni era vopsita in albastru (culoare care se obtinea usor din niste plante foarte raspandite in USA si Canada).
O alta problema foarte mare insa la acesti pantaloni erau buzunarele pentru ca se rupeau foarte repede. Un client numit Jacob Davis a avut ideea de a folosi capse care sa prinda buzunarele de pantaloni mai bine. Davis a vorbit despre aceasta idee lui Levi Strauss si impreuna au patentat-o in 1872. Astfel ca, Strauss a inceput sa produca acesti pantaloni folosind capse din cupru.
In 1886, Levi a cusut o eticheta din piele pe pantaloni care reprezenta imaginea a doi cai care trag in parti opuse de o pereche de blue jeans. Acesta arata cat de rezistenti sunt pantalonii facuti de Levi Strauss. Blue Jeans au ajuns celebri datorita filmelor despre cowboy facute la Hollywood.

Last Modified:

Leave a Reply

 

Article views: 13386

Contribuie si tu!

Asteptam cu mare interes articole scrise de voi si idei pentru articole noi. Permitem linkuri catre site-ul vostru in cadrul articolelor puse la dispozitie de voi, atata timp cat acestea au un continut de calitate si sunt originale.

Nu ezitati sa ne contactezi!