Inventarea Papusii Barbie

Inventii Comments: 0
barbie

A fost inventata in 1959 de Ruth Handler. Ideea i-a venit cand a vazut ca fetitei ei ii face mare palcere sa se joace cu papusi adult facute din hartie. S-a incercat prin papusa Barbie ca “visul fiecarei fetite sa fie proiectat in viitor. ” – Ruth Handler. Papusa a fost numita Barbie®, dupa numele fetitei lui Ruth Handler, Barbara. Barbie® a fost introdusa in lume la American Toy Fair in New York. In primul an, s-au vandut 351.000 de papusi Barbie® cu un pret de 3$ pe bucata.
brbPrima cariera a lui Barbie® a fost de manechin de moda adolescent. De-a lungula anilor, Barbie® are peste 80 de profesii: dentist, astronaut (in 1965, 1986, 1994), star rock, candidata la presedentie, profesoara, medic veterinar, soldat, cantareata. Barbie® care merge la colegiu a fost introdusa in 1964. In 1975 a fost introdusa prima papusa Barbie® ca fiind atlet olimpic. In 1985 ea aprimit primul sau computer.
Papusa Barbie a fost introdusa in Europa in 1961. Acum, papusa Barbie® este fabricata in mai mult de 140 de tari din lumea intreaga si a reprezentat peste 45 de natiuni diferite. In 1980 au fost introduse primele papusi Barbie® negresa si hispanica. In fiecare secunda, 2 papusi Barbie® se vand in lume.
Papusa Barbie® are 43 de animale de casa: 21 de caini, 12 cai, 3 ponei, 6 pisici, un papagal, un cimpanzeu, un urs panda, o girafa si o zebra.
Numele intreg al papusii Barbie® este “Barbie Millicent Roberts”. Este din Willows, Wisconsin si merge la scoala Willows High School.
Are 5 surori: Skipper® introdusa in 1964, Tutti, Stacie® introdusa in 1992, Kelly® introdusa in 1995 si Krissy® in 1999. Barbie® are si un prieten Ken® introdus la 2 ani dupa aparittia ei. Ken® a fost numit dupa cel de-al doilea copil al lui Ruth Handler.

Din 1959 au fost produse mai mult de 1 miliard de costume pentru Barbie® si prietenii ei. Hainele au fost create de mari designeri de moda: designers Yves Saint Laurent, Christian Dior, Valentino, Perry Ellis, Oscar de la Renta, and Bob Mackie. Semnatura coloristica a lui Barbie® este “rozul Barbie”. In 1999 a celebrat 40 de ani de la lansare ca fiind cea mai populara papusa din lume. Pana sa se inventeze papusa Barbie®, toate papusile erau bebelusi.
Barbie® si celelalte marci inregistrate sunt in proprietatea Mattel, Inc. Papusa Barbie® este o marca inregistrata Mattel Corporation.

Viziteaza site-ul oficial al lui BARBIE®

Last Modified:

Leave a Reply

 

Article views: 13386

Contribuie si tu!

Asteptam cu mare interes articole scrise de voi si idei pentru articole noi. Permitem linkuri catre site-ul vostru in cadrul articolelor puse la dispozitie de voi, atata timp cat acestea au un continut de calitate si sunt originale.

Nu ezitati sa ne contactezi!