Cum sa gasesti un curcubeu

Curcubee Comments: 0
curcubeu

Depistarea unui curcubeu poate fi o pura întâmplare, dar a stii unde sa-l cauti îti poate spori sansele de a avea un spectru vizual mai larg.

DIN AVION:

Un loc langa fereasta în timpul zborului cu avionul îti va permite excelente ocazii de a depista curcubee circulare, care apar atunci când avionul trece între nori cumulus, în timp ce soarele se afla în spatele privitorului. Curcubeele circulare (dar si alte tipuri) se pot vedea de asemenea de la mare înaltime. Cauta unul când urci pe munte.

ÎN PICATURILE ÎMPRASTIATE DE O CASCADA:

Cascadele, apa oceanului, jetul furtunului cu care stropesti gradina si alte surse de stropi produc curcubee superficiale sau nu.

Când stropesti gradina cu un furtun, iar soarele se afla în spatele Dvs. tinând spritul furtunului în diverse unghiuri, în cele din urma veti zari în aburul format de stropi, un curcubeu, sau mai multe concomitent, numite arcuri supranumerare.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

ÎN ROUA DIMINETII:

În pânzele de paienjeni, poiene, pîlcuri de arbori, gradini ornamentale, iarba, pasuni sau în alte locuri unde se aduna stropi de roua, se strâng adesea si fragmente stralucitoare ce au spectrul de culori al curcubeului si se poate observa dis de dimineata.

PESTE LACURI SI HELESTEE:

Luciu întins de ape linistite sporeste intensitatea curcubeelor existente, creând „curcubee de reflexie” cu cele mai stralucitoare tonuri. Asemenea unei oglinzi, suprafata apei reflecta lumina din curcubeu înapoi în cer, intensificând culoarea pe care o priviti

ÎNTR-O PICATURA DE APA:

O singura picatura de apa ce staluceste pe o frunza poate produce un minuscul dar accesibil spectru de culori. Stând cu spatele la soare tine frunza cam la un inci departare de ochi, miscând-o pâna gasesti unghiul precis al curcubeului care va transfora lumina alba a soatrelui în culorile spectrului

Last Modified:

Leave a Reply

 

Article views: 13386

Contribuie si tu!

Asteptam cu mare interes articole scrise de voi si idei pentru articole noi. Permitem linkuri catre site-ul vostru in cadrul articolelor puse la dispozitie de voi, atata timp cat acestea au un continut de calitate si sunt originale.

Nu ezitati sa ne contactezi!