Barcuta din hartie cu catarg si panze

Din hartie Comments: 0

– Realizarea catargului –

Realizarea catargului este un procedeu putin mai complicat dar merita. In primul rand trebuie sa desenam forma generala a acestuia pe care pe urma o vom decupa

pz1Dupa cum se poate observa si din desen, paartea de sus reprezinta panza, la mijloc este ‘catargul’ iar partea de jos va forma sistemul de fixare pe barca. Panza are niste margini suplimentare pe care le vom indoi pentru a-i da mai multa rezistenta. Maarginea se indoaie de doua ori si se lipeste. pz2

Catargul si sitemul de fixare pe barcaa se formeaza rasucind partile indicate paana formeazaa o bara.

Partea de jos se rasuceste in sus spre panza si formeaza un ax care va fi fixat in gaurile pentru catarg din barca. Pentru catarg se infasoara partea din mijloc in jurul a doua bete de chibrit cat se poate de mult dar atentie sa fie simetric.
ctgCele doua suluri astfel formate se lipesc unul de celalalt. Axul de jos pentru fixrea de barca se lipeste de catarg. Pe cat se poate cele doua bete de chibrit trebuie sa atinga partea de jos si cat mai mult din partea de sus care formeaza panza. Se pot folosi si alte bete sau chiar doua paie mai groase (paie de fan) de care pe urma se poate lega un steag.

 

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

 

cutctg2Pentru a fixa catrgul stfel format de barca ne trebuie inca o fasie de hartie, preferabil carton sau indoita si lipita in mai multe straturi. Capetele cestei bucati de hartie se indoaie pentru a fi lipite de ctarg si de barca.

7

In caz ca sistemul de fixare nu rezista la ‘furtuni’ 🙂 se poate repeta procedeul si pentru partea cealalta barcutei. Sper sa fi inteles ceva din tot ce am scris aici si dc totul aa decurs cum trebuia barcuta ar trebui sa arate ceva gen desenul de mai jos, sau poate mult mai frumoasa. Cine are rabdare poate sa incerce sa faca o mini corabiuta, adaugand la o barcuta mai lunga inca doua catarge unul mai inalt si unul mic in fata.

barctot

Orice intrebari propuneri sau sugestii sunt binevenite pe mail la spiridus@curcubeu.ro sau puteti sa le scrieti direct pe forumul din pagina. Dac aveti cum niste poze cu relizarile voastre ar fi absolut geniale si chiar le puteti inscrie pe site.

<< Inapoi (Barcuta)

Last Modified:

Leave a Reply

 

Article views: 5050

Contribuie si tu!

Asteptam cu mare interes articole scrise de voi si idei pentru articole noi. Permitem linkuri catre site-ul vostru in cadrul articolelor puse la dispozitie de voi, atata timp cat acestea au un continut de calitate si sunt originale.

Nu ezitati sa ne contactezi!