Nu aruncati becurile incadescente arse. Reciclati-le, e puteti trasnforma cu putine acuarele in globulete superbe facute acasa.

becBecul ars(sau nears) se picteaza in diferite figurine. Cel mai usor este sa faceti pinguini si oameni de zapada.

Aveti nevoie de acuarele de culoare neagra, alba putin rosu si portocaliu.

Pentru a face un pinguin desenati un oval asemanator unui ou pe care il veti colora cu alb faceti 3 astfel de desene restul becului pictati-l in negru. Unde este alb pe beculet desenati in partea spre filetul becului doua puncte rosii (vor fi ochii) si un mic triunghi portocaliu cu varful opos filetului (va fi nasul). Pentru oamenii de zapada faceti tot beculetul alb apoi faceti doua cerculete rosii in partea dinspre filet (ochii), sub cele doua cerculete, un cerculet mai mare portocaliu (nasul) , apoi mai jos un arc de cerc rosu ( gura) sub arcul de cerc, niste cerculete micute negre care vor fi nasturii, puteti face 2 -3 astfel de desene pe fiecare bec.
globulet pinguin

Dupa ce s-a uscat pictura inmuiati filetul in aracet apoi luati o sfoara pe care o indoiti in doua cu cele 2 capete ale sforii infasurati filetul de 8-10 ori (de preferat sfoara sa fie rosie).
globulet om de zapada

 

Betisoarele parfumate sunt folosite in fiecare an, dar parca de Craciun se potrivesc cel mai bine ( au si caldura si miros de scortisoara). Un suport se poate realiza din orice bucata de scandura, pe care o vom gauri cu ajutorul unui cui pe care il vom bate in ea inclinad la 45 de grade. Cuil se bate fara a iesi pe partea celalta apoi se scoate usor cu un cleste. scandura Aveti deja suportul, dar cel mai important la suport este modul in care il oranati. Puteti sa-l picati, vopsi sau imbraca in diferite materiale ( eu am imbracat in resturi de tapet negru cu dungi aurii). Daca vreti sa-l picati sau vopsi va sfatuiesc sa raschetati scandura in prealabil cu o bucata de smirghel. Apoi sa degresati scandura ( daca folositi benzina sau diluant pentru degresare lasati-l o zi inainte sa-l folositi). Orice material a-ti folosi el nu o sa arada scrumul betisorului nu est aprins. Totusi este foarte important cum faceti gaura pentru a sustine bestisorul daca nu o faceti bine riscati sa daca si sa va arda suportul. suport betisoarea parfumate

 

Cum ar putea exista un Craciun fara om de zapada. Daca fara nu ninge putem face noi un om de zapada pentru a-l tine in casa.
ghem de lanaAveti nevoie de 3 ghemuri rotunde de de lana cativa nasturi si un dop de la un pet. Gemurile se pun unul peste altul si se lipesc cu aracet. Pe primul ghem se lipeste un capacul de la pet, 2 nasturi in forma de ochi (negri, ca sa repsectam traditia cu ochii din carbune) , unul portocaliu in forma de nas, (care ar fi fost un morcov). Pe celelate 2 ghemuri se pun cativa nasturi negri in forma de nasturi de la jacheta (tot carbune s-ar fi pus daca il facem afara in zapada). Optional puteti pune in ghemul din mijloc infipta in ghem o crenguta de brad(este destul de usor sa infigi o cranga in ghem). Crenguta se va schimba in fiecare an, restul il puteti pastra an de an.

 

 

OMDEZAPADA

 

1.Globulete hand-made
con_brad
Materiale necesare
con natural de brad (gasiti pe jos la baza oricarui brad)
sarma
cleste
un spray cu vopsea aurie
Mod de lucrucarlig_con_brad
Adunati 10 conuri de brad medii. Spalati-le si puneti-le la uscat peste noapte. Cand sunt uscate luati spray-ul cu vopsea aurie si vopsiti-le bine sa fie aurii (daca vreti mai multe culori va sfatuiesc sa mai folositi auriu si rosu , sunt niste sprayuri care au o vopsea cu sclipici e cea mai potrivita).

Lasati-le la uscat bine de preferat inca o zi. Apoi luati sarma si la baza lor sub codita infasurati-l apoi faceti un carlig. Este gata de pus in brad.

2. Ghirlanda din hartie creponata.
Materiale necesare
2 culori diferite de hartie.
Un capsator
Mod de lucru
Taiti fasii lungi de harite de aprox 2 cm luati 2 hartii taite de culori diferite. Puneti-le perpendicular una peste alta la un capat si capsati-le. Apoi incepeti sa le impaturiti una peste alta pana se termina lungimea hartiei la capatul celalt capsatile. Apoi intindeti-le si veti avea o ghirlanda frumos colorata.

 

Materiale necesare:

ata de tricotat ,cat mai multe culori, sa fie cat mai colorat
aracet
foarfeca
un balon

Mod de lucru:
balon
Umflati balonul atat de mult cat vreti sa fie abajurul de mare, apoi legati cu ata ca orice balon pentru a ramane umflat. (de preferat un balon mai rezistent)
Ata introduceti-o in aracet. Fiecare culoare pe rand. Dupa ce a-ti introdus prima culoare in aracet scoti un capat si incepeti sa infasurati balonul asa cum doriti sa fie modelul abajurului.
Trebuie sa lasati un capat al abajurului neacoperit de ata. Puteti trasa un cerc pe balon cu un compas, dar aveti grija sa nu spargeti balonul (intr-un final balonul va fi spart dar nu in aceasta etapa)
balon_inconjurat_in_ate
Dupa ce ce terminati cu prima ata colorata faceti acelasi lucru si cu urmatoarele ate colorate, totul depinde de imaginatia voastra. Puteti lasa goluri intre ate se va vedea mai frumos.
Dupa ce a-ti terminat si i-ati dat forma si culorile pe care le doriti lasati-l la uscat timp de 24 de ore, apoi spargeti balonul si scoateti-l usor prin capatul lasat neacoperit de ata.
Puteti sa-l agatati oriunde in casa sau in jurul unui bec(in jurul unui bec are un efect cromatic deosebit daca este frumos colorat).

Abajurul din hartie creponata se face la fel cel din ata doar ca inlocuiti ata cu hartie creponata groasa de 2-3 centimetri. Hartia va fi lipita de balon, aveti grija sa se intrepatrunda mai multe randuri de hartie minim 3-4 altfel dulpa ce veti scoate balonul se va strica forma lui.
Daca gasiti balone micute puteti face acelasi lucru ca mai sus cu ele dar le veti folosi ca si globulete pentru bradul de carciun.
abajur

 

Materiale necesare:
1,5 m teva pentru instaltii electrice sau sanitare (tub PVC)teava_PVC
5m panglica lata rosie pentru cadouri (aceeasi panglica pe care o folosesc floraresele)
1 scotch mic
un cleste
o foarfeca
Mode de lucru:
Pentru a le folosi ca ornamente de brad taiati tubul PVC la aproximativ 30 cm, daca le doriti mai mari taiati tubul al 50 cm.Eu am facut si de 1m. Dupa ce le-ati taiat la aproximativ 5-6 cm de unul dintre capete faceti o indoitura in forma de semicerc (daca nu reusiti fara sa-l incaziti, puteti sa-l incalziti dar atunci ar fi indicat sa aveti tubul plin cu nisip altfel se va strica forma s-a de rotund). bastonas_de_craciunDupa ce a-ti reusit ce-a mai grea dintre operatiunui indoirea, va ramane sa luati pangliaca si scotchul.
La unul dintre capetele tubului prindeti cu scoth un capat al panglicii apoi infajurati-o in forma de spirala pe toata lungimea bastonului astfle inat sa ramana o parte din baston alba celalta rosie. Pentru a arata frumos ar fi bine ca latime rosie si cea alba a bastonului sa fie egala. La celalt capat cand ajungeti taiati panglica si lipiti-o cu scotch. Eu inconjor de jur imprejur cu scotch la ambele capete bastonul pentru a fi mai rezistent.
Optional la indoitura bastonului puteti pune un clopotele de craciun sau o fundita verde tot din panglica.bastonas_final

 

Materiale necesare:
30-40 cm Sarma otelita
carton mai gros.
catifea
carton rosu
o sfoara pentru cadou
aracert
Mod de lucru
Vom decupa cartonul pentru a crea o cutie cu diametrul de 8 cm. Este baza intregului proiect trebuie sa fie solida de aceea este bine sa o faceti atent, avand mare grija la lipituri.
Carton
Vom constui un arc din sarma otelita, cu o baza mai groasa si la varf mai suptire. Arcul il vom costrui astfel o spirala din sarma cu diametru la baza de 6-7 cm si pana in varf 2-3 cm.arc_cutiuta_magica

Vom decupa o steluta(inimioara sau orice alta forma dorita) dintr-un carton rosu pe care vom scrie un mesaj de sarbatori.steluta
Vom lega, inainte de a imbina cutiuta arcul pe baza cutiei. Se strabunge cu capatul sarmei fundul cutie si apoi se introduce capltul in cutie si se indoie.
Vom lega/prinde cu scotch steluta de varful arcului.
Cartonul se imbraca in catifea (eu va sfatuiesc sa folosti catifea rosie). Cel mai simplu e sa-l lipiti cu aracet se poate si capsa dar nu este estetic.
Din cartonul asfel taiat vom face o cutie si o vom lipi cu aracet. Apoi vom legat cutia cu sfora de cadou strans pentru a se putea lipi cutia.Vom face legatura astfel incepem de la capac cu sfoara mergem pana la baza. La baza facem o bucla si revein cu sfoara la capac unde vom face o funda.
Este un cadou dragut si amuzant pentru prieteni. Il puteti oferi la o zi dupa ce l-ati realizat pentru a fi sigur ca lipitura s-a format. Daca lipiturile sunt bine facute se poate inchide si deschide de multe ori, dar doar prima deschidere a cutie va fi tinuta minte.
Atentie ca baza arcului sa fie foarte bine acorat in carton pentru a nu iesi afara. Cel mai bine ar fi ca sa strapungeti de 2 ori fundul cutie cu captul sarmei care formeaza arcul.
fund_cutie

 

Materiale necesare:
un bat de lemn rotund sau patrart (30-40 cm)
Sarma care isi pastreaza forma (una neotelita / slab otelita) un capat de blana sau orice credeti ca e potrivit pentru baza
un cuter
un spray cu vopsea aurie sau argintie

Mod de lucru:

Vom face din sarma niste cercuri ca cel din imagine de diferite marimi.
sarma bradulet

Fiecare nivel al braduletului va avea o marime diferite de cerculet.

PONT: ele pot fi modelate pe cani, pahare, sticle singura conditie este ca sa fie din ce in ce mai mici de la baza spre varf.

Pe bat vom face cu cuterul mici crestaturi pentru a fixa cerculetele pe el.bat_bradulet

Vom monta cerculete pe batul pe care l-am ales, asfel incat sa fie sprapuse unul peste altul aproximativ jumatate. Cu cat cerculetele sunt mai mici cu atat vom pune mai multe.
imbinarea cerc
La fina il montam in suport (suportul poate fi imbracat in catifea rosie, daca il imbracam o sa-l montam dupa vopsire)SUPORT_BRADULET
Vopsim braduletul si cam asta ar trebuie sa fie rezultatul. Eu am adaugat si margeluse.
DSCF2649

 

 
Generatoare eoliene
– Constructia si ridicarea turnului de sustinere –

 

Pentru generatoarele mici nu este nevoie de un turn de sustinere foarte mare sau solid. Daca intentionati sa faceti ceva ‘serios’ atunci aveti nevoie de materiale serioase, cum ar fi fier-beton, ciment, cablu de tractiune, mai multe persoane care sa va ajute sau o masina, suruburi desebit de groase ..etc.

Exista doua tipuri de turnuri.

Turnuri fixe
Unele sunt cele fixe, pe care trebuie sa va urcati ca sa amplasati turbina sau daca e nevoie de intretinere sau orice alt fel de interventie. Avantajul major este ca sunt mult mai stabile si mai rezistente si suporta mult mai bine vibratiile produse de turbina. Dezavantajul evident e ca trebuie sa va urcati pana sus ca sa puteti face modificari si alt dezavantaj ar fi ca necesita sudura (lucru inaccesibil pentru unii). Constructia lor este mai simpla decat a celor mobile dar in final presupune improvizare unei scari sau bare de urcat care ar putea ‘compensa’ din simplitatea constructiei. Sunt recomandate pentru generatoare grele sau cu vibratii puternice cum ar fi cele cu 2 pale si pentru generatoare industriale si de puteri foarte mari (acolo se poate suda si o scara serioasa)
Pe scurt, se toarna o fundatie de beton masiva (minim 1x1m si 0,5m inaltime), nu se recomanda utilizarea fundatiilor deja existente decat daca se stie exact cum au fost facute si cat de rezistente sunt. Se poate folosi o singura teaza groasa turnata direct in fundatie sau mai solid, trei tevi puse in piramida cu bare sudate intre ele pentru rezistenta marita.

turn_fix_simplu
turn_fix_piramida
Turn fix simplu cu scara improvizata
Turn fix masiv cu bare de rezistenta.
Scara poate fi sudata sau separata.

 

Turnuri mobileTurnurile mobile sunt extrem de practice dar sunt mai dificil de construit.Avantajele sunt ca se poate cobora la sol turnul pentru a efectua operatiile de intretinere , instalare sau alte interventii la turbina (generator) si se poate demonta daca este cazul fara a fi distrus. Dezavantajele sunt proasta rezistenta la vibratii ridicate (risc sporit de distrugere a mecanismului de fixare), constructie mai dificila a partii de imbinare si utilizarea de mai multe materiale decat la turnul fix. (cabluri de ancorare, ax metalic, sistem de fixare). Personalrecomand acest tip de turn de sustinere. Nu va jucati cu viata voastra, mai bine munciti mai mult la turn decat sa riscati sa faceti o scara proasta sau sa fie prea dificil de montat la inaltime generatorul. Am sa dau aici cateva detalii despre cum se realizeaza acest tip de turn.
Baza este ca la cel fix din beton masiv turnata cu ajutorul unui cofrag din scanduri sau intr-o forma de plastic (un lighean cu fundul gaurit de exemplu) sau tabla.

turn_mobil_turnare_baza

 

In fundatia proaspat turnata se fixeaza sistemul de prindere format din doua tevi fixate in prealabil de o placa de distantare fixata cu suruburi sau o bucata de lemn intre ele si legate cu sfoara sau prinse cu banda adeziva. scopul placii de distantare este evident de a tine la distanta cele doua tevi si isi pierde din importanta dupa ce se intareste fundatia.

Cele doua tevi se gauresc suficient cat sa incapa o bara de metal care va fi axul pe care va balea turnul mobil. Axul trebuie sa fie dintr-o bara cat mai groasa si solida. Nu este important sa alunece prea bine sau sa va complicati cu rulmenti deoarece lungimea turnului mobil are efect de parghie.

 

turn_mobil_ved_lateral

 

Pe langa cele doua bare care formeaza suportul pentru axul pe care va balea turnul, se fixeaza in beton si o bara care are ca rol fixarea turnului in pozitia verticala. Atentie la axul dintre cele doua tevi sa fie cat mai solid si gaurile date in tevi sa nu le deterioreze prea mult deoarece acest ax va sustine intreaga greutate a turnului si a turbinei.

Pe bara de fixare sunt prevazute locuri de prindere jos si sus care permit ulterior fixarea turnului in pozitia verticala. Pot fi gauri pentru suruburi, inele, sau orice alt sistem.

 

turn_mobil_ved_fata

Partea mobila se fixeaza la sol, se monteaza turbina se asigura ca totul este bine insurubat sau legat, dupa care se ridica si se fixeaza de bara de fixare.

turn_mobil_poz_sol turn_mobil_poz_ridicat

 

Atentie la desene, sunt destul de ‘explicative’ sper.

Turnul se ridica cu ajutorul unui cablu tras de una sau mai multe persoane sau daca este cazul chiar de o masina. Sistemul de ghidare a cablului din figura de mai jos ajuta enorm si in caz ca nu poate fi realizat cu rotita ca in desen, incercati macar cu orice alt dispozitiv sau forma geometrica (sant sau bare in V de exemplu) care sa permita glisarea cablului si sa-l opreasca sa cada in parti. Daca nu reusiti sa faceti acest sistem simplu, ridicati cat se poate turnul, “manual” si abia pe urma folositi cablul. Altfel doar cu cablul nu veti reusi.

 

turn_mobil_sistem_ridicare

<< Prima pagina

Constructia si ridicarea turnului de sustinere >>
 
 Generatoare eoliene
– Linkuri utile –

Linkuri legate de energie eoliana

Resurse trimise de vizitatori

Am primit urmatoarele materiale de la vizitatori:

Un generator eolian realizat de dl. Teodoru Costasuc.
(“Deci se poate!” 🙂 )

 

 t_POZA_7  t_POZA_8  t_POZA_9

 

trimis de Teodoru Costasuc

Scan dupa o revista Tehnium, articole despre generatoare eoliene
centrala_eoliana_1.jpg – 397kb
centrala_eoliana_2.jpg – 415kb
alta_centrala.jpg – 460kb

trimise de Alexe Florin

Pentru cine e interesat de partea practica a constructiei generatorului
http://www.generatoreolian.netfirms.com

trimis de Adi Dordai

———————-

Ca sa vedeti cat de uriase pot fi chestiile aste. Pana sa vad poza asta am avut oarecum impresia ca energia eoliana nu se poate compara cu energia hidro a centralelor clasice ..dar se pare ca ..

Windconstruction2-cr
Windaltamont-cr

pagina originala: http://en.wikipedia.org/wiki/Wind_turbine 
Wikipedia

 << Prima pagina

Linkuri utile >>
 
Generatoare eoliene
– Locul de amplasare si curentii de aer de care trebuie sa va feriti –

Evitati sa montati sistemul in apropierea constructiilor, copacilor sau alte obiecte care pot provoca turbulente de aer. Curentii de aer nefavorabili pot duce la vibratii foarte puternice si in final la distrugerea aparatului. De asemenea pierderile de energie sunt enorme in astfel de conditii.

amplasare_curenti_aer

Atentie la desen pentru indicatii de distante optime si locuri de amplasare.

<< Prima pagina

 
Tabel comparativ pentru generatoare utilizabile
Denumire
Recomandare pentru generarea de energie eoliana
Avantaje
Dezavantaje
Foarte slab
Ieftine, usor de gasit, gata asamblate , putere usor de stabilizat
Necesita viteze mari, posibil sa-i trebuiasca reductor, necesita intretinere ridicata
Acceptabil
Slab
Ieftine, usor de gasit, usor de adaptat, performante la turatie mica
Puterea generata este limitata de rezistenta interna, ineficiente la turatii mari
Super
Potential nelimitat, puteri uriase, viteze de lucru extreme (foarte mici si foarte mari), constructie robusta
Presupune materiale speciale, timp si indemanare, ustensile si aparatura.
Slab
Acceptabil
Merg la viteze mici, gata asamblate, produc curent continuu
Nu merg la puteri mari, intretinere foarte ridicata, rezistenta redusa in timp, randament scazut
Acceptabil
Foarte bun
Calitate extrema a mecanismului (opera de arta), randament bun, turatii mici
Nu se gasesc in dimensiuni mari, bobinaj foarte fin nu suporta amperaj mare, trebuie mecanism suplimentar pentru sustinerea rotorului care e fragil

 Alternatoare de masinaNu sunt indicate pentru generatoare eoliene sau hidraulice deoarece incep sa produca energie abia de la viteze mari (minim 600rpm). Sunt totusi indicate pt generatoare cu combustibil. Acest tip de generator este unul electromagnetic (fara magnet permanent). Campul magnetic e generat tot de energia produsa. Asta inseamna un randament scazut si pierderi mari de energie. Avantajul acestui sistem este ca puterea generata poate fi usor controlata. O varianta de utilizare a acestui tip de generator in generatoarele eoliene este cu ajutorul unui sistem de roti pentru amplificarea turatiei, dar implica pierderi foarte mari de energie prin frecare.
In cazuri extreme, un alternator auto poate fi adaptat sa produca energie la turatie mai mica, rebobinand-ul cu mai multe spire din conductor mai subtire (nu este recomandat persoanelor necalificate)
Produc curent alternativ. Motoare electromagnetice cu inductie adaptateAdaptarea motoarelor electromagnetice pentru generatoare eoliene se face prin modificarea rotorului. Rotorul unui astfel de motor este format din placi de metal si de aluminiu intercalate. Trebuie sa inlocuiti aceste placi cu magneti permanenti, preferabil neodymium, ca sa transformati acest motor intr-un generator cu magnet permanent. Inlocuirea placilor se poate face perforand sau taind placile rotorului cat sa incapa magnetii. Problema cea mai mare este procurarea de magneti care sa se potriveasca ca dimensiune.
In practica, acest tip de generatoare pot produce maxim 10-20 amperi la viteze de 30mph cu o elice de aproximativ 2m spre deosebire de generatoarele facute din motare pas-cu-pas adaptate care pot produce in aceleasi conditii pana la 50-60 amperi.
Sunt indicate pentru puteri mici la viteze mari de vant.
Produc curent alternativ. Generatoare cu magneti permanenti, constructie propriePot genera la viteze mici dar rezista remarcabil si la viteze extrem de mari producand energie corespunzator, nu plafonandu-se ca celelalte generatoare. Sunt ideale pentru constructii serioase. In practica, un generator de dimensiune medie poate produce in jur de 700W. Generatoarele trifazice au randament mai bun dar sunt mai greu de construit. Materialele folosite se gasesc usor in comert, (lemn, discuri, rulmenti, adeziv epoxy, suruburi, conductor-lita, magneti) magnetii mult mai puternici (neodymium) se pot procura prin comanda pe internet la preturi acceptabile pentru un astfel de proiect. Pretul realizarii unui astfel de generator poate fi de pana la 10 ori mai mic decat cumpararea lui din comert (greu de gasit oricum). Magnetii deosebit de puternici sunt esentiali si fac toti banii. Se poate si improviza din magneti de hard-disk dar atentie ca au o structura deosebita si nu pot fi folositi direct (practic sunt doi magneti intr-unul ..folositi niste pilitura de fier pentru a vedea exact acest lucru..eu m-am pacalit urat de tot initial). Daca lipiciul este prea scump se poate improviza din lac si rasina dar elementele esentiale trebuie lipite cu adeziv de cea mai inalta calitate. Un avantaj major este ca puteti construi generatorul in forma si cu accesoriile de prindere pe care le doriti, fara a mai fi necesar sa improvizati un sistem de prindere.
Produc curent alternativ. Motoare curent continuuAceste motoare functioneaza in curent continuu, in special de la baterie, deci nu va asteptati sa gasiti motoare de dimensiuni mari. Inauntru exista un sistem foarte fin din perii metalice sau carbuni care se degradeaza in timp si nu rezista la turatii ridicate. Merg ok la viteze mici si pot fi folositi pentru generatoare miniaturale-mici. Nu va asteptati la puteri mai mari de 100-200W. Servo-motoare curent continuu fara periiAceste motoare se gasesc in componente electronice de inalta calitate (CD-ROM, computere, imprimante) si sunt o adevarata opera de arta din punct de vedere al preciziei cu care sunt realizate. Unele folosesc magneti deosebiti de puternici ( Nd-Fe-B dar destul de rar). Turatia este controlata de un sistem electronic de obicei extern motorului, altfel trebuie adaptat (scos) . Din pacate, desi sunt facute cu rulmenti (unele) pentru a suporta greutatea elicei le mai trebuie un sistem de sustinere al rotorului, format din rulmenti suplimentari preferabil de dimensiuni mai mari, adaptati. Dezavantajul major este ca nu se gasesc motoare de acest gen de dimensiuni mari si cu bobinaj gros, deci puterea rezultata este limitata. Sunt eficiente in generatoare mici.

<< Prima pagina

 
5 figuri ‘nobile’
– dualismul dodecaedrului fata de icosaedru –

 

icosa-dodeca_anim

Un dodecaedru regulat se poate obtine dintr-un icosaedru unind centrele fetelor acestuia. In figura de mai sus puteti vedea o reprezentare tridimensionala care demonstreaza aceasta propietate. De asemenea un icosaedru regulat se poate obtine dintr-un dodecaedru regulat repetand procedeul

 

 
5 figuri ‘nobile’
– dualismul hexaedrului fata de octaedru –

 

cub-octa_anim

Un octaedru regulat se poate obtine dintr-un cub unind centrele fetelor acestuia. In figura de mai sus puteti vedea o reprezentare tridimensionala care demonstreaza aceasta propietate. De asemenea un cub se poate obtine dintr-un octaedru regulat repetand procedeul

 

 
5 figuri ‘nobile’
– dualismul tetraedrului fata de el insusi –

 

tetra-tetra_anim

Dintr-un tetraedru regulat se poate obtine un altul unind centrele fetelor acestuia. In figura de mai sus puteti vedea o reprezentare tridimensionala care demonstreaza aceasta propietate.

 

       

Contribuie si tu!

Asteptam cu mare interes articole scrise de voi si idei pentru articole noi. Permitem linkuri catre site-ul vostru in cadrul articolelor puse la dispozitie de voi, atata timp cat acestea au un continut de calitate si sunt originale.

Nu ezitati sa ne contactezi!